Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZROK JOŠ NEPOZNAT

Šokantni prizori iz Sarajeva: Požar progutao stambeni kompleks, ljudi ostali bez domova - "Invalid sam, izašao sam bez štaka, nisam stigao ništa pokupiti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sarajevskom naselju Buća Potok jutros je izbio požar u stambenom kompleksu. Vatra je progutala domove 20-ak ljudi. Uzrok požara još nije poznat.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić kazao je da će za njih biti osiguran alternativni smještaj.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Požar u Sarajevu Na otvorenoj tržnici VIDEO Ugašen požar u Sarajevu: Izgorjele su gotovo sve kućice, a od siline eksplozija popucala su stakla

"Općinski stožer civilne zaštite u suradnji s drugim nivoima CZ osigurat će alternativni smještaj za sve te pokrenuti aktivnosti kako bi se u suaradnji s kantonalnim i federalnim institucijama u najskorijem periodu obnovili stambeni objekti stradali u požaru", rekao je, prenosi Klix.ba.

Vatra je buknula oko 7:35. Stanari kompleksa su na vrijeme evakuirani i srećom nema ozlijeđenih.

"Ja sam spavao, ništa nisam osjetio ni čuo. Susjedi su me probudili. Invalid sam, izašao sam bez štaka, nisam stigao ništa pokupiti. Ne znam gdje ću sad. Čekam da mi Općina ponudi nešto", kazao je mještanin Harun Seidović za Avaz.ba.

Elektrodistribucija je bila preventivno kratkotrajno isključila napajanje električnom energijom za cijelo naselje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene