Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeli otok

Poznate dvije žrtve erupcije vulkana na Novom Zelandu: Poginule majka i kći iz Australije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije žene, majka i kći iz Australije, prve su potvrđene australske žrtve erupcije vulkana na novozelandskom Bijelom otoku, koja je u ponedjeljak odnijela najmanje šest ljudskih života, prenose mediji.

U erupciji vulkana na Bijelom otoku, udaljenom oko 50 kilometara od istočne obale Sjevernog otoka, jednog od dva glavna novozelandska otoka, život su izgubile Julie Richards (47) iz Brisbanea i njezina kći Jessica (20), izjavio je prijatelj obitelji John Mickel za program Sky News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bijeli otok na Novom Zelandu Broj žrtava erupcije vulkana porastao na 16, dva tijela još uvijek nisu pronađena Slika nije dostupna Potraga za tijelima se nastavlja Identificirana prva žrtva erupcije vulkana na Novom Zelandu

Poginulih je zasad šestero, a pretpostavlja se da je još osam osoba preminulo na otoku, koji je još uvijek preopasan za posjet spasilačkih ekipa. U vrijeme erupcije na otoku se nalazilo 47 ljudi. Od toga 24 iz Australije, devet iz Sjedinjenih Američkih Država, pet je bilo novozelandskih državljana, četiri njemačka, te po dva iz Kine i Velike Britanije i jedna osoba iz Malezije.

Australska majka i kći na Novi Zeland otputovale su u ponedjeljak te su se kući trebale vratiti za vikend.

Vulkan na Bijelom otoku, na maorskom poznat pod nazivom Whakaari, jedan je od najaktivnijih na Novom Zelandu i popularna je turistička destinacija. Sedamdeset posto vulkana nalazi se ispod mora. Vulkanolozi kažu da je vulkan izbacio pepeo i dim više od 3,5 kilometara u zrak te su golemi oblaci dima bili vidljivi na Sjevernom otoku.

Posljednja smrtonosna erupcija dogodila se 1914. i tada je poginulo 12 rudara. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene