Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrcano 62 ljudi

"Zbogom, obitelji. Idemo kući": Potresna posljednja poruka majke s djecom dok su se ukrcavali na avion koji se ubrzo srušio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci i dalje tragaju za ostacima srušenog aviona. Na moru su otkriveni dijelovi tijela i odjeće ljudi koji su se ukrcali na let iz avionom Sriwijaya 182 koji je u subotu poletio iz zračne luke Soekarno-Hatta. Četiri minute nakon polijetanja, avion se srušio u more. Ratih Windania prije polijetanja je objavila selfie sa svojom djecom.

Otkrivena je potresna posljednja poruka jedne od putnica na letu Boeinga 737. Radi se o avionu tvrtke The Sriwijaya Air koji je izgubio kontakt na ruti od Jakarte do Pontiaka nedugo nakon polijetanja.

Ratih Windania objavila je selfie sa svojom djecom dok su se smještali u avion. Napisala je "Zbogom, obitelji. Sada idemo kući".

Fotografiju s porukom stavila je na Instagram. Njezin brat, Irfansyah Riyanto, kazao je da su trebali krenuti drugim letom, ali su promijenili odluku gotovo u posljednji trenutak.

Deseci ožalošćenih ljudi, rodbina nestalih putnika i članova posade, i dalje se nalaze u zračnoj luci i nakon neprospavane noći ne odustaju od nadanja da će im stići dobre vijesti o njihovim najmilijima.

"Osjećamo se nemoćno, možemo samo čekati i nadati se da ćemo uskoro dobiti nekakve informacije", kazao je Irfansyah novinarima. Njegova sestra i dvoje djece završavali su trotjedni odmor i putovali do 740 kilometara udaljenog Pontiaka na otoku Zapadni Kalimantan.

"Ja sam bio taj koji ih je odvezao do zračne luke, pomogao oko prijave i prtljage. Još uvijek ne mogu vjerovati da im se nešto dogodilo", rekao je Irfansyah.

Dogovarali zajednički obrok nakon slijetanja

Panca Widiya Nursanti, srednjoškolska učiteljica u Pontianaku, vraćala se s odmora u rodnom gradu Tegalu u središnjoj Javi. Njezin suprug Rafiq Yusuf Al Idrus kazao je kako su pričali nedugo prije polijetanja aviona i dogovorili kako će zajedno jesti čim dođe.

"Kontaktirala me putem Whatsappa u 14:05, smijala se. Već se ukrcala na avion i rekla da vremenski uvjeti nisu dobri. Rekao sam da se moli, da se puno moli", opisao je Al Idrus.

Policija je od obitelji nestalih zatražila informacije koje će pomoći u identificiranju svih pronađenih tijela, poput zubnih kartona i uzoraka DNA.

U policijskoj bolnici, brat kopilota Diega Mamahita dao je uzorak krvi. "Vjerujem da je moj mlađi brat preživio, ovo je samo policijski postupak", rekao je Chris Mamahit.

Pilot i kopilot iza sebe su imali gotovo dva desetljeća komercijalnog letačkog iskustva, piše DailyMail.

Pronađene crne kutije

Spasioci su u moru pronašli dvije crne kutije, a ronioci rade na njihovu izvlačenju iz mora, zajedno s olupinama aviona i dijelovima tijela stradalih 56 putnika i šest članova posade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izgubio se kontakt Još nema glasa o nestalom Boeingu, rodbina na aerodromu čeka bilo kakvu dobru vijest

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 42 POSTO MANJE PROMETA U 2020. manje letova i fatalnih nesreća, ali više žrtava od godine prije

Avion je poletio iz međunarodne zračne luke Soekarno-Hatta na devedesetominutni let iznad Javskog mora. U 14:40, četiri minute nakon polijetanja se srušio u more, a svjedoci su potvrdili da su pritom čuli dvije eksplozije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene