Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Džakarti i okolici

Drama u Indoneziji: U poplavama i odronima najmanje 53 poginulih i 175.000 evakuiranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 175.000 ljudi moralo je napustiti svoje domove u indonezijskome glavnom gradu Džakarti i obližnjim gradovima, nakon novih poplava i odrona u kojima je smrtno stradalo najmanje 53 ljudi, u jeku jedne od najobilnijih kiša otkad se bilježi, objavile su vlasti u subotu.

"Broj mrtvih popeo se na 53, jedna osoba je nestala", rekao je glasnogovornik agencije za pomoć u katastrofama. Prema njihovim podacima 173.064 stanovnika moralo se evakuirati u subotu, nakon što su najsmrtonosnije poplave proteklih godina uzrokovale kaos u dijelovima najvećega grada jugoistočne Azije, željezničke pruge su blokirane, a neki dijelovi ostali su bez električne energije.

Dijelovi Džakarte i obližnjih gradova su poplavljeni nakon obilne kiše 31. prosinca i u ranim jutarnjim satima Nove godine. Polave na početku 2020. posljedica su "jedne je od najekstremnijih kiša" od 1866., kad je bilježenje počelo, objavila je Meteorološka, klimatološka i geofizička agencija (BMKG) u petak.

Agencija je rekla da su klimatske promjene povećale rizik od ekstremnog vremena te upozorila da bi obilne kiše mogle trajati do sredine veljače, a vrhunac se očekuje 11.-15. siječnja. Televizijske snimke pokazuju poplavljene dijelove Džakarte i automobile prekrivene muljem.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene