Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"netrpeljivost prema migrantima"

Nova TV na prosvjedu desničara u Chemnitzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne smiruje se situacija u njemačkom gradu Chemnitzu, nakon smrti mladića Daniela Hilinga. Građanski pokret Pro Chemnitz okupio je brojne pristaše oko spomenika Karlu Marxu u središtu grada.

Njihova je to reakcija, stoji u pozivu, na nedavno održani koncert protiv rasizma koji je okupio na tisuće ljudi. Poručuju kako se samo bore za siguran grad.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Netrepeljivost i mržnja, hajka na sve strance - sve se to događa posljednjih tjedana u Njemačkoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Šire se mržnja i rasizam Umjesto mira i suživota u Njemačkoj se probudio strah: "Naša zemlja, naša pravila, čak i ako im se ne sviđaju"

 

Nesumnjivo je da ovaj prosvjed poruka netrpeljivosti prema migrantima, barem tako tvrde neki od stanovnika ovog grada. Iz tog je grada, podjećamo, nedavno iselio jedan student, jer je više puta bio izložen nasilju od desničarskih skupina. Policija je nedavno izvijestila o više slučajeva nasilja prema migrantima, no glavna vijest u Njemačkoj je da nema dokaza da su nasilje počinili pripadnici desnice.

Prosvjednici-desničari su uputili poruku medijima, posebno međunarodnim medijima da ih krivo predstavljaju i da oni nisu nacisti, već se bore za sigurnost i da je njihovo demokratsko pravo da prosvjeduju. Poručuju također da imaju pravo kazati što misle.

Preko puta njih održao se kontra-prosvjed. Prosvjedovali su oni koji misle da desničarske skupine u gradu vraćaju Njemačku u doba nacizma.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene