Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirat će država

Krstičević komentirao apsurdnu prijavu za ratne zločine iz Srbije: "To niti ne smatram prijavom. Moj ratni put je potpuno čist"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
hrvatski ministar obrane Damir Krstičević komentirao je kaznwenu prijavu za ratne zločine podignutu protiv njega u Srbiji. Poručio je da je potpuno čist te da na prijavu neće reagirati on, već država.

"Očito sam mnogima trn u oku, vjerojatno zato što jačam Hrvatsku vojsku i to na jedan pravi način. Moj ratni put je potpuno čist i na njega sam ponosan, ponosan sam i na put 4. gardijske brigade, to je put ponosa i časti i ja sam iznimno sretan što sam zapovijedao 4. brigadom", rekao je komentirajući kaznenu prijavu iz Srbije Krstičević.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Gordan Grlić Radman Veoma je nezadovoljan Ministar Grlić Radman nezadovoljan statusom Hrvata u Srbiji: "Hrvatska i Srbija nikad nisu imale tako nisku razinu suradnje”

Krstičević je dodao da to uopće niti ne smatra prijavom te ne vidi razlog zbog kojeg bi mu to ograničilo kretanje u regiji. Ja sam slobodan čovjek, časno sam branio domovinu i zbog toga sam iznimno ponosan, na RH je izvršena agresija, to treba znati. Očito mnogi danas žele uprljati 4. gardijsku brigadu i mene kao ratnog zapovjednika. Potpuno sam čist i nevin", poručio je ministar obrane.

Novinarima je rekao kako se 4. brigada nije uopće nalazila na navedenom mjestu i u navedeno vrijeme, kako se to tvrdi u kaznenoj prijavi u Srbiji.

Kaže da se 4. brigada nije nalazila u mjestu u vrijeme koje se spominje u prijavi. Dodao je kako on neće reagirati na prijavu već da će to učiniti država.

"Očitio nekome odgovara da destabilizira osobno mene i Vladu, da se stavljam u poziciju da se trebam braniti. A za što da se branim, za ništa", poručio je na kraju.

Što tvrdi prijava?

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf - Jajce.

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela - ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene