Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi prekršajna prijava

POLICIJA UKLONILA OBA ŠATORA Keleminec zadržan u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od osmorice privedenih članova Autohtone Hrvatske stranka prava (A-HSP) u Donjem Srbu, policija je, nakon obavijesnog razgovora, pustila sve, osim predsjednika A-HSP Dražena Keleminca te je uklonila oba šatora ispred antifašističkog spomenika.

Protiv privedenih članova Autohtone Hrvatske stranka prava (A-HSP) u Donjem Srbu policija će redovitim putem pokrenuti prekršajni postupak, a Dražen Keleminec će tijekom dana, uz prekršajni nalog, biti doveden na prekršajni sud u Gračacu zbog remećenja javnog reda i mira i kršenja zakona o javnom okupljanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jasan stav Vlada osudila uvredljive i sramotne plakate u Vukovaru Slika nije dostupna Pravaši opet dižu tenzije Crnokošuljaši se postrojili na Trgu bana Jelačića

Oko podneva policija je također uklonila oba šatora, koji su uz antifašistički spomenik bili postavljeni kao dio zabranjenog javnog okupljanja te ih organizatorima privremeno oduzela, kao "dokaz o prekršajnom postupku", rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Osim A-HSP, početkom srpnja su i Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista prijavili isti prostor za javno okupljanje. SNV i SAB to čine tradicionalno 27. srpnja, za proslavu Dana ustanka Like.

Na pitanje je li i od njih zatraženo da pribave dozvolu vlasnika zemljišta, kao što se to tražilo od A-HSP-a, Žodan je odgovorio kako se danas provodi jedan postupak odnosno sprječava nastavak zabranjenog javnog okupljanja A HSP-a i da u to ne treba miješati drugi postupak pa tek treba vidjeti hoće li se i od organizatora antifašističke proslave također tražiti da pribave dozvolu vlasnika zemljišta i hoće li se održati tradicionalna proslava 27. srpnja, koja je već nekoliko godina praćena tzv. kontraskupovima, tj. prosvjedima više desnih stranaka i braniteljskih udruga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene