Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Strava u Njemačkoj: U stanu pronađena tijela petero djece, za ubojstvo osumnjičena majka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija pronašla je tijela petero djece u zgradi u gradu Solingenu u zapadnom dijelu zemlje. Preživio je samo 11-godišnjak, a za ubojstvo je osumnjičena majka koja si je i sama pokušala oduzeti život.

Najtiražniji list Bild objavio je snimke tri vozila hitne pomoći pred zgradom, dodaje agencija Reuters. Prema pisanju tog njemačkog lista, najmlađe dijete bilo je staro samo godinu dana, a najstarije osam godina. Ubijene su tri su djevojčice u dobi od jedne i pol, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godina.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Slika nije dostupna Istraga u tijeku Detalji jezivog ubojstva petero djece u Njemačkoj: Majka ih je otrovala tabletama

List također dodaje da je policiju obavijestila baka djece koja je rekla da ih je vjerojatno ubila njena kći, majka djece. Kod bake je neozlijeđeno pronađeno i najstarije dijete u dobi od 11 godina, dodaje spomenuti list.

Bild piše kako se majka pokušala ubiti na glavnom kolodvoru u Dusseldorfu gdje je skočila s perona. Teško je ozlijeđena i nalazi se pod policijskom zaštitom u bolnici.

Stefan Weiand, policijski inspektor u Wuoppertalu, povrdio je da se za ubojstvo sumnjiči majka djece.  ''U ovom trenutku pretpostavljamo da je kriva 27-godišnja majka. Ona se bacila pod vlak u Duesseldorfu i teško je ozlijeđena. U ovom je trenutku u bolnici", rekao je Weiand.'

Solingen je grad blizu Duesseldorfa na zapadu Njemačke.

Tijela su pronađena u privatnom domu u stambenoj zgradi, rekao je glasnogovornik policije u obližnjem gradu Wuppertal za njemačku agenciju dpa.

Gradonačelnik Solingena Tim Kurzbach objavio je na Facebooku kako je šokiran i duboko pogođen viješću da je u gradu pronađeno petero mrtve djece.

"Oplakujem ovih pet života. I upućujem sućit svim ljudima koji su bliski djeci i obitelji", napisao je Kurzbach koji je popodne posjetio mjesto zločina i odložio svijeću, a vidno šokiran kazao je novinarima: "Danas je dan u kojem smo mi u Solingenu vrlo tužni jer se dogodio čin koji je duboko dotaknuo naša srca", piše Bild.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć
Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću, u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb
Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.
U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon
Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 h.

Psihološki centar TESA
Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene