Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana iz MUP-a

FOTO Policija čuva mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću, Vulin ga ne da prebojiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mural s likom ratnog zločinca Ratka Mladića netko je nedavno nacrtao na Vračaru u Beogradu.

Dan kasnije nepoznata osoba docrtala je na Mladićevim rukama krv, aludirajući na njegove zločine.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji za danas je najavila uklanjanje murala.

Nova.rs piše kako je skup prijavljen policiji, ali je otkazan. Organizatori su iz MUP-a Srbije primili rješenje o zabrani skupa. U obrazloženju se navodi da bi moglo doći do "međusobnog fizičkog sukoba zbog okupljanja većeg broja osoba koje bi izrazile negodovanje i protivljenje skupu".

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je kako nitko neće dolaziti pod mural.

"Ni oni koji žele prekrečiti mural generala Mladića, ni oni koji bi ga htjeli čuvati neće dobiti dozvolu za okupljanje. Pozvati nevladine organizacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Žene u crnom i nečega što je najavljeno kao 'Kosovo', a doći u Beograd kako bi se krečile fasade je licemjerno, podlo i vođeno zlom namjerom. Na 9. studeni, Međunarodni dan borbe protiv fašizma, u Beogradu se neće nitko sukobljavati na ulicama i kvariti život našim građanima, i nitko neće neprijatelje Srbije obradovati slikama krvavih srpskih glava. Beograd je grad antifašista i pobjednika i nitko to svojom zlobom neće promijeniti. Skup je zabranjen", poručio je Vulin.

Reagirali su potom i iz Inicijative.

"Priopćenje MUP-a i ministra Vulina, u kojem govore o 'slikama krvavih srpskih glava' ako dođe do krečenja murala smo dobro razumjeli. Njegove paramilitarne formacije, kao što je Levijatan, razbile bi nam glave, a njegova policija nas ne bi zaštitila", navode. 

Epilog – ministar Vulin poslao je policiju da brani mural posvećen ratnom zločincu, piše Nova.rs.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene