Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strah u BiH

U tijeku velika potraga za brutalnim ubojicom: Angažirano dodatnih 130 policajaca, pretražuju se vlakovi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četverostruki ubojica Edin Gačić i dalje je u bijegu, a policija BiH za njim traga već sedmi dan.

Zbog sumnje da bi se Gačić mogao vratiti na teritorij općine Konjic, policija kontrolira vlakove koji dolaze i odlaze iz Konjica, javlja Dnevni avaz. "Sve su raspoložive snage na terenu i zajedno s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i ostalim državnim agencijama intenzivno tragaju za Edinom Gačićem", rekao je za Dnevni avaz Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Pročitajte i ovo Ivana Ilić Potraga se nastavlja Oglasila se majka nestale Danke: "Pogledala sam snimku iz Beča" Potraga za nestalom djevojčicom Dankom - 3 Za Dnevnik Nove TV Sigurnosni stručnjak o istrazi nestale djevojčice Danke: "Majka će morati objasniti zašto je to napravila"

Policajci trenutno pretražuju nekoliko kuća u Tarčinu. Punih sedam dana višestruki ubojica Edin Gačić nalazi se u bijegu, i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

U nedjelju je ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć. "Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji, posebno u situacijama kada određeni događaj stvara osjećaj nesigurnosti. Zato će od ponedjeljka građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policajaca iz drugih kantona", izjavio je Katica.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo navode kako je potraga intenzivirana te da je od ponedjeljka ujutro policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana. Mevludin Halilović iz MUP-a rekao je kako policija provjerava sve informacije.

"Naše ekipe sastavljene od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku su na cijelom teritoriju Kantona Sarajevo, provjeravaju sve informacije koje dolaze od građana i idu u preglede teritorija", rekao je.

U sarajevskom naselju Stup pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u nedjelju navečer pretraživali su napušteni Dom umirovljenika, a nakon dojave da se u njemu nalazi odbjegli Edin Gačić.

Dnevni Avaz prenosi kako se nije radilo o odbjeglom Gačiću, već o migrantu. MUP KS u nedjelju je i službeno raspisao tjeralicu za Edinom Gačićem zbog ubojstva Mahira Begića i Sauda Sultanića.

Visok je oko 180 centimetara, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen je u tamnoplavoj jakni, svijetlim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, a nosio je dioptrijske naočale, navela je policija.

Aktualno Omiljeni glumac dobio dijete u 70. godini, 34 godine mlađa supruga rodila je dječaka Richard Gere (Foto: Getty Images) Richard Gere (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Alejandra Silva i Richard Gere (Foto: Profimedia) Alejandra Silva i Richard Gere (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Richard Gere (Foto: Getty Images) Richard Gere (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Richard Gere (Foto: Getty Images) Richard Gere (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Richard Gere, Alejandra Silva (Foto: Getty Images) Richard Gere, Alejandra Silva (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images +1 Richard Gere (Foto: Getty) Celebrity Omiljeni glumac dobio dijete u 70. godini, 34 godine mlađa supruga rodila je dječaka 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene