Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPASNA IGRA

Pokraj aktivnog vulkana odlučili zaigrati - odbojku: Znatiželjnici se na Islandu izlažu velikoj opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znatiželjnici se na Islandu izlažu velikoj opasnosti kod aktivnog vulkana.

Erupcija dugo uspavanog vulkana Fagradalsfjalla na jugozapadu Islanda privukla je mnogobrojne znatiželjnike. Mnogi su se približili vulkanu na poluotoku Reykjanes, blizu glavnog grada Reykjavika.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše" Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji

Prošlog su tjedna tako pripadnici tamošnje civilne zaštite morali tjerati ljude s tog područja, iz sigurnosnih razloga, a koliko su se opustili, svjedoči i video od subote, na kojem se vidi kako nekolicina njih u blizini vulkana - igra odbojku. 

Ne treba posebno isticati koliko je to opasno. Sjaj lave mogao se vidjeti i iz predgrađa Reykjavíka, udaljenog oko 32 kilometra.

Islandski dužnosnici rekli su da nisu predvidjeli evakuaciju jer se vulkan nalazi u udaljenom području, donosi ABC News.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene