Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Obilježio Hercegovinu''

Pokopan nekadašnji gradonačelnik Ljubo Bešlić: ''U Mostar je utkao svoje djetinjstvo, mladost i zrelost''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavni mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je preminuo u petak u bolnici u Zagrebu, pokopan je u nedjelju u gradu na Neretvi, a na njegovu ispraćaju okupili su se brojni građani i uglednici.

Na komemoraciji u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović istaknuo je kako je Bešlić živio za svoj Mostar.

''Odrastao uz Franjevačku crkvu i džamiju. U Mostar je utkao svoje djetinjstvo, mladost i zrelost. Ljubo je kao njegovo dijete najbolje oponašao svoj Mostar'', rekao je Čović na komemoraciji.

Aktualni mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je kako je njegov prethodnik od kojega je preuzeo mandat početkom godine "ustrajao na međuljudskim odnosima, smirivao i okupljao, te gradio djelo zvano Mostar".

Od najdugovječnijeg gradonačelnika Mostara oprosti se i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković koji ga je opisao kao čovjeka s neiscrpnom energijom i entuzijazmom za boljitak Mostara.

''Stvarao ga je i živio za njega i njegove stanovnike. Napustio nas je čovjek koji je svojim djelovanjem obilježio modernu povijest Hercegovine'', rekao je Franković. Bešlićevo tijelo pokopano je na mostarskome groblju Masline.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dio legendarne ekipe U 73. godini preminuo Laki iz kultne "Noćne more", tužnu vijest potvrdio je njegov prijatelj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio HND Preminuo urednik i novinar Gojko Marinković: "Nije se štedio do kraja"

Bio je gradonačelnik Mostara od 23004. do 2021. godine. U veljači ove godine u Zagrebu mu je transplantirano srce. Nakon što se u srpnju zarazio koronavirusom, dobio je upalu moždane ovojnice, te je bio smješten na Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević gdje je u petak preminuo u 63 godini.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene