Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio 84 ljudi

Pogledajte što Francuzi čine na mjestu gdje je ubijen krvnik iz Nice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnji rezultati istrage su otkrili da je Mohamed Lahouaiej Bouhlel pažljivo pripremao napad.

Šetnica u Nici, na kojoj je prije nekoliko dana počinjen stravičan zločin, prepuna je cvijeća u spomen na žrtve suludog pohoda. Međutim, jedno je mjesto drugačije, izdvaja ga to što se na njemu nalazi kamenje i smeće.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..."

Upravo tamo je ubijen Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31), muškarac odgovoran za smrt 84 ljudi. Mjestu prilaze brojni, a osim što tamo proklinju ubojicu, pljuju ili mokre.

Podsjetimo, dosadašanji rezultate istrage su otkrili da je krvnik pažljivo pripremao napad, međutim za sada baš ništa ne pokazuje njegovu povezanost s Islamskom državom.

Doduše, pretraga njegova računala je otkrila zanimanje za radikalanu džihadističku organizaciju, a sada je javnosti poznato i to da je od 1. do 13. srpnja na internetu gotovo svakodnevno pretraživao stihove Kurana i vjerske pjesme koje za propagandu koristi IS.

Također, zanimao se i za nedavne terorističke akcije poput one u Orlandu (49 mrtvih 12. lipnja na Floridi), ili Magnanville (pariška regija gdje su  13.lipnja ubijena dvojica policajaca). 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene