Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VIDEO

Papa se oglasio o incidentu na Trgu sv. Petra, kada je udario ženu: "Ispričavam se zbog lošeg primjera koji sam dao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Trgu svetog Petra papa Franjo u utorak navečer pozdravljao je vjernike. No iživcirala ga je gospođa koja ga je primila za ruku i nije puštala.

Papa Franjo u utorak je pozdravljao mnoštvo na Trgu svetog Petra u Rimu. Sa smiješkom je hodao među ljudima, mahao i rukovao se s djecom. A onda ga je iživcirala gospođa koja se, izgleda, svim silama htjela rukovati s njime. 

Pročitajte i ovo Papa Franjo Sada oporavak Iz Vatikana objavili: Operacija pape Franje prošla je bez komplikacija, trajala je tri sata - "Dobro je, budan i dobrog raspoloženja" Papa Franjo posjet Mađarskoj Papa Franjo uputio jasnu poruku Orbanu pred desecima tisuća vjernika: "Ne zatvarajate vrata"

Uhvatila ga je za ruku i povukla prema sebi. Po njegovom izrazu lica može se zaključiti da ga je to čak i zaboljelo. Zatim je držala njegovu ruku i nije puštala. Papa je ruku pokušao izvući iz stiska, ali nije uspijevao. Na snimci se vidi kako ga je taj incident naljutio. Da bi je se oslobodio, papa je napasnu gospođu čak blago udario po ruci. 

Namrgođen, papa Franjo potom je otišao.

Snimka se vrlo brzo proširila medijima te izazvala niz reakcija, od onih koji su osuđivali papu Franju zbog takvog ponašanja, do onih koji su isticali kako je i on samo čovjek te da je gospođa doista bila previše nasrtljiva, a mogla ga je povlačenjem i srušiti.

O svemu se dan kasnije oglasio i sam papa. "Mnogo puta se dogodi da izgubimo strpljenje. I meni se to događa. Ispričavam se zbog lošeg primjera koji sam dao jučer", kazao je poglavar Katoličke crkve uoči svete mise u Vatikanu, prenosi AFP.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene