Obavijesti Video Pretražite Navigacija
već drugi dan

Papa Franjo otkazao službene audijencije: "Ne osjeća se dobro, u stanju je blage nelagode"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo, za kojega Vatikan kaže da se "ne osjeća dobro", odgodio je sve službene audijencije zakazane za petak, ali radi iz svoje rezidencije.

Vatikan nije pojasnio Papino zdravstveno stanje. Na općoj audijenciji u srijedu činilo se da Papa ima temperaturu, govorio je blago promuklim glasom te je zakašljao na večernjoj misi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mjere u vatikanu Zbog koronavirusa papa Franjo održat će uskrsne obrede bez vjernika Neven Pelicarić Žandarmerija i policija blokiraju trg Hrvatski veleposlanik u Vatikanu opisao svakodnevnicu u zemlji pod karantenom: ''U trgovinu se može u posebnim uvjetima''

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni kazao je da je osamdesettrogodišnji Papa pozdravio okupljene na ranojutarnjoj misi u kapeli Doma svete Marte.

"Međutim, mislio je da je najbolje odgoditi današnje službene audijencije. Susreti zakazani u Domu svete Marte održat će se po planu", rekao je Bruni.

Bruni je rekao da se Papa "ne osjeća dobro".

Papa se trebao sastati s direktorima Microsofta, IBM-a i drugih tehnoloških kompanija. Planirano je bilo da im Papa održi govor, što je trebalo biti emitirano na konferenciji u Rimu o etici i umjetnoj inteligenciji.

Vatikan je u četvrtak objavio da je Papa u stanju "blage nelagode".

U četvrtak je otkazao služenje mise u rimskoj Bazilici svetog Ivana Lateranskog. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene