Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viša sila

Papa Franjo oduševio vjernike: Prekinuo protokol i otišao na zahod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo još jednom je pokazao svoju skromnost.

Ne samo što je posjet najbogatijoj talijanskoj nadbiskupiji papa Franjo započeo u siromašnom predgrađu, nego je i oduševio vjernike kratkim prekidom protokola zbog odlaska na zahod.

Pročitajte i ovo Dmitro Kuleba Osvrnuo se na duhove prošlosti Ukrajinski ministar oštro odgovorio papi: "Naša zastava je žuto-plava, a njega pozivam da izbjegne ponavljanje pogrešaka iz prošlosti" Papa Franjo Napali ga mediji Intervju koji je izazvao skandal: "Papa ne traži od Ukrajine da se preda, nego da pregovara"

Svetog oca u milanskom je predgrađu dočekalo 10 tisuća oduševljenih vjernika. Kratko ih je pozdravio, a onda, umjesto da im se obrati s pozornice Papa Franjo naglo mijenja protokol. Odlazi u javni zahod.

Nesvakidašnji trenutak okupljeni su zabilježili mobilnim telefonima. Nakon druženja na otvorenom Papa je posjetio nekoliko muslimanskih, romskih i izbjegličkih obitelji.

Unatoč gustom protokolu Papa se kratko podružio s domaćinima, uhvatio selfie, a stigao je obaviti i telefonski poziv.

Nakon angelusa Papa je otišao u zatvor. Ondje je ručao i družio se s kažnjenicima. U Monci je predvodio misno slavlje, a posjet je završio velikim okupljanjem na milanskom stadionu San Siro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene