Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušli u "svoje vlasništvo"

Pogledajte snimku upada u zgradu RTS-a: "Samo jedno smo tražili. Pet minuta istine!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Beograda su u, tijekom još jednog prosvjeda "Jedan od pet milijuna", upali u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS), srpskog javnog servisa. Snimku samog upada, na kojoj se vidi naguravanje i svađa s policijom te eventualno iznošenje prosvjednika iz RTS-a, možete pogledati u videu.

Prosvjednici, predoviđeni vođom pokreta Dveri, Boškom Obradovićem, blokirali su oba ulaza u zgradu RTS-a. Poručili su da su ušli u svoje vlasništvo te tražili da se predstavnika organizatora prosvjeda pusti u eter.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Jelena Anasonović, jedna od organizatorica prosvjeda, rekla je da prosvjednici ne vrše pritisak već traže objektivno informiranje.

Jedan od svjedoka rekao je da su prosvjedici imali samo jedan zahtjeva: "Samo smo jedno tražili: pet minuta istine. Njima je manji problem da polupaju 500 srpskih glava nego da se pet minuta istine čuje."

Prosvjednici su policiji, koja je oko 21:30 ušla u zgradu RTS-a, pružili pasivan otpor i skandirali "Uhapiste Vučića". Ona ih je zatim krenula izvoditi iz zgrade.

Prosvjed se zatim nastavio ispred zgrade RTS-a. Prosvjednici su se razišli oko ponoći te najavila da će se u nedjelju okupiti ispred ureda Aleksandra Vučića.

''Večerašnji događaju u Beogradu, odnosno u zgradi RTS-a, su na putu da podgriju sukobe koji već dulje vrijeme tinjaju između predsjednika Aleksandra Vučića i njegovog režima i opozicije koju čine raznorazne političke stranke i građana Srbije'', rekao je srpski novinar Slobodan Stupar.

Nebojša Stefanović, srpski ministar unutarnjih poslova, rekao je da prosvjednici ovo rade " jer nemaju pravi politički program pa im je alternativa spaliti RTS".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene