Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušli u "svoje vlasništvo"

Pogledajte snimku upada u zgradu RTS-a: "Samo jedno smo tražili. Pet minuta istine!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Beograda su u, tijekom još jednog prosvjeda "Jedan od pet milijuna", upali u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS), srpskog javnog servisa. Snimku samog upada, na kojoj se vidi naguravanje i svađa s policijom te eventualno iznošenje prosvjednika iz RTS-a, možete pogledati u videu.

Prosvjednici, predoviđeni vođom pokreta Dveri, Boškom Obradovićem, blokirali su oba ulaza u zgradu RTS-a. Poručili su da su ušli u svoje vlasništvo te tražili da se predstavnika organizatora prosvjeda pusti u eter.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

Jelena Anasonović, jedna od organizatorica prosvjeda, rekla je da prosvjednici ne vrše pritisak već traže objektivno informiranje.

Jedan od svjedoka rekao je da su prosvjedici imali samo jedan zahtjeva: "Samo smo jedno tražili: pet minuta istine. Njima je manji problem da polupaju 500 srpskih glava nego da se pet minuta istine čuje."

Prosvjednici su policiji, koja je oko 21:30 ušla u zgradu RTS-a, pružili pasivan otpor i skandirali "Uhapiste Vučića". Ona ih je zatim krenula izvoditi iz zgrade.

Prosvjed se zatim nastavio ispred zgrade RTS-a. Prosvjednici su se razišli oko ponoći te najavila da će se u nedjelju okupiti ispred ureda Aleksandra Vučića.

''Večerašnji događaju u Beogradu, odnosno u zgradi RTS-a, su na putu da podgriju sukobe koji već dulje vrijeme tinjaju između predsjednika Aleksandra Vučića i njegovog režima i opozicije koju čine raznorazne političke stranke i građana Srbije'', rekao je srpski novinar Slobodan Stupar.

Nebojša Stefanović, srpski ministar unutarnjih poslova, rekao je da prosvjednici ovo rade " jer nemaju pravi politički program pa im je alternativa spaliti RTS".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene