Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas

Olujno nevrijeme poharalo Njemačku, poginulo sedam osoba i svih sedam su vozači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam vozača je poginulo u četvrtak pri padu stabala ili grana u olujnom nevremenu koje je zadesilo sjever i istok Njemačke i izazvalo prekid željezničkog prometa.

U Hamburgu se jedno stablo srušilo na automobil u kojem su se nalazile dvije žene. Jedna je smrtno stradala, a druga je hospitalizirana, navela je lokalna policija. Jedan putnik također je poginuo pri padu stabla na cestu u Neu-Karstadtu, u državi Mecklenburg-Zapadno Pomorje. U blizini Berlina na vozilo jedne žene srušilo se stablo i ubilo ju.

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi

Pri padu grane na vjetrobransko staklo poginuo je jedan vozač u toj regiji, dok su još dvije osobe smrtno stradale u automobilu. U Berlinu je jedna vozačica također poginula, objavili su vatrogasci na Twitteru.

U Berlinu je više osoba ranjeno, a vjetar se počeo smirivati.

Svi su vlakovi na sjeveru zemlje zaustavljeni, posebice na liniji između Hamburga i Berlina, zbog velikog broja stabala na pruzi, navodi željeznička kompanija Deutsche Bahn.

Dio prometa prekinut je na istoku zemlje gdje je krajem poslijepodneva bijesnilo nevrijeme Xavier.

U Berlinu prije kraja radnog vremena zaustavljen je promet gradskim vlakom S-Bahn, autobusom i tramvajem pa su brojni Berlinčani krenuli doma pješice ili u prepunim metroima kako bi se zaštitili od rafala vjetra koji je puhao do 120 km na sat.

Dva zoološka vrta poslijepodne su zatvorena i neke životinje, poput žirafa i lavova, skonjene su u zaklone. Promet je u dvije zračne luke nakon kratkog prekida nastavljen. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene