Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Njemačkoj

Otkrivaju se detalji o 17-godišnjaku koji je sjekirom napao ljude u vlaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač koji je u ponedjeljak navečer u lokalnom vlaku u Bavarskoj nožem i sjekirom napao više putnika i četvero teže ozlijedio je 17-godišnji izbjeglica iz Afganistana, izvijestio je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann.

"Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz vlaka, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem", rekao je Herrmann za javni servis ARD u utorak rano ujutro.

Pročitajte i ovo Ilustracija umjetne inteligencije Orwell 1984 Policija tragala za odbjeglom članicom ekstremno lijeve skupine nekoliko desetljeća: Umjetnoj inteligenciji trebalo je 30 minuta Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

U napadu je osim četvero teško ozlijeđenih osoba, njih još 14 zadobilo lakše ozljede.

Među stvarima koje su pronađene u posjedu 17-godišnjeg Afganistanca jest i rukom nacrtana crna zastava Islamske države, izvijestio je Joachim Herrmann, ministar unutarnjih poslova Bavarske, a prenosi The Local.

"Vrlo lako je moguće da je to bio islamistički napad", rekao je Herrmann i dodao da je tinejdžer koji je sjekirom napao putnike u vlaku povikivao i "Allahu akbar" (Bog je najveći). "Nadamo se da će putnici koji su teško ozlijeđeni u napadu preživjeti", dodao je Herrmann.

Herrmann je istaknuo da je istraga u tijeku i da je tinejdžer izgleda djelovao samostalno. Dodao je da je tinejdžer iz Afganistana u Njemačku najvjerojatnije stigao takozvanom "balkanskom rutom".

Afganistanac je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, a u zadnje vrijeme živio je kod jedne skrbničke obitelji u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj.

Napad se dogodio u vlaku kod mjesta Heidingsfeld, koje je dio Würzburga, nakon čega je željeznička linija između Ochsenfurta i Würzburga prekinuta. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene