Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju napustiti park

New York: Policija rastjeruje prosvjednike protiv Wall Streeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija za suzbijanje nereda počela je izbacivati prosvjednike pokreta 'Zauzmi Wall Street' iz parka Zuccotti, financijske četvrti New Yorka, javlja Reuters i podsjeća da su prosvjednici tamo utaboreni od rujna.

Ured gradonačelnika Michaela Bloomberga priopćio je da prosvjednici moraju 'privremeno napustiti' park i ukloniti svoje šatore i cerade. Prosvjednici su kazali da je stotine policajaca na terenu i da je izbacivanje prosvjednika iz parka u tijeku. Gradske vlasti tvrde da će se prosvjednici moći vratiti nakon što se park očisti.

Prosvjednici su počeli kampirati u Zuccotti parku 17. rujna kako bi kontinuirano izrazili svoje nezadovoljstvo financijskim sustavom koji ide na ruku bogatima i korporacijama. Policija je priopćila da su im gradske vlasti naložile izbacivanje prosvjednika iz parka jer njihova stalna prisutnost predstavlja rizik po sigurnost. (Hina)

Pročitajte i ovo Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova Slika nije dostupna Nezadovoljstvo raste Prosvjednici upali u Senat

Pratite uživo razvoj događaja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene