Obavijesti Video Pretražite Navigacija
granate svakodnevica

FOTO/VIDEO Pogledajte užasne posljedice bombardiranja Mariupolja, od početka invazije poginulo više od 2500 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Mariupolj već je danima pod kišim granata i raketa. Rusi su nemilosrdni, a posljednje snimke dronom pokazuju kako izgleda grad nakon što ga je napala ruska vojska.

U ponedjeljak ujutro ponovno je bombardiran lučki grad Mariupolj. Civili se pokušavaju spasiti, a konvoj automobila uspio je u ponedjeljak napustiti grad, točnije 160 automobila.

"Znamo da je do 13 sati grad napustilo više od 160 privatnih automobila. Konvoj je stigao do obližnjeg grada Berdjanska i nastavlja prema Zaporižiji. Također imamo informaciju da se prekid vatre uzduž rute humanitarnog konvoja poštuje", objavile su gradske vlasti.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič je ranije danas kazao da je u Mariupolju od početka ruske invazije poginulo više od 2500 stanovnika.

Posljedice ruskog raketiranja su vidljive i na snimkama. Iz zgrada suklja gusti dim i plamen. Mariupolj već je danima na nišanu ruske vojske, a snimke i fotografije dijele se društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grad na izdisaju Katastrofa u Mariupolju: Sukobi zbog malo preostalih potrepština, ljudi kuhaju površinsku vodu za piće, mrtve pokapaju gdje ih pronađu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRAHOTE RATA Jezivi prizori kod Kijeva: U masovnoj grobnici pokopano 67 osoba, traju napori za evakuaciju iz grada mučenika

Također, trudnica  i njezina beba preminule su nakon što je ruska vojska bombardirala rodilište u Mariupolju. Žena je na nosilima prebačena u vozilo hitne pomoći, Više pročitajte >>OVDJE.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene