Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ENDEMSKA KORUPCIJA"

Nema mira u Libanonu: Nakon strašne tragedije u Bejrutu pala vlada, prosvjednici i dalje ispred zgrade parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi i nezadovoljstvo građana postupcima vladajućih, koji su po njihovu mišljenju doveli do eksplozije u Bejrutu, u kojoj je poginulo najmanje 200 ljudi, uzrokovali su pad libanonske vlade.

Libanonski premijer Hassan Diab i službeno je podnio ostavku. Do imenovanja nove vlade ostat će na dužnosti tehničkog premijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaotično u Libanonu Raste broj žrtava bejrutske eksplozije, još jedna članica vlade podnijela ostavku Slika nije dostupna Strašne posljedice Razorna eksplozija u Bejrutu stvorila krater dubok 43 metra, bez krova nad glavom ostalo 300.000 ljudi

U obraćanju javnosti kazao je kako je i on uz ljude koji pozivaju na odgovornost zbog eksplozije te dodao da je ona bila rezultat "endemske korupcije". 

"Mislio sam da toj korupciji mogu stati na kraj, ali ona je veća od države i sustava... Stoga najavljujem ostavku ove vlade." Optužio je svoje političke protivnike da koriste katastrofu za postizanje političkih poena te da pridonose daljnjem "uništavanju onoga što je ostalo od države".

Ostavku premijera i pad vlade najavio je ministar zdravstva Hamad Hassan. Do ostavke dolazi nakon rastućih nemira i gnjeva građana nakon strašne eksplozije u Bejrutu, u kojoj je poginulo više od 200 ljudi.

No ni to nije smirilo prosvjednike koji su se, u očekivanju objave ostavke, okupili ispred zgrade parlamenta. 

Građani krive vladajuće za propuste u osiguravanju uskladištenog amonij nitrata, koji je u luci bio šest godina i čija je eksplozija dovela do golemog uništenja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene