Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIH TUGUJE

Potres uzeo i ljudsku žrtvu, zbrajaju se razmjeri materijalne štete: "Nije sinoć bilo lako biti ovdje..."

U općinama Ljubinju, gdje je prema hrvatskim seizmolozima bio epicentar potresa jakosti 6,1, te u općini Stolac zabilježene su najveće štete nakon razornog potresa koji je pogodio taj dio BiH u petak kasno navečer.

Od posljedica odrona stijene u obiteljskoj kući u središtu Stoca teško je ozlijeđena 28-godišnja Elmira Sefo, koja je kasnije umrla u bolnici u Mostaru.

U općini Stolac zabilježeno je više odrona te šteta na slabije građenim objektima.

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić rekao je da sumnja kako će se ponovno moći koristiti objekt općinske uprave koji je teže stradao u potresu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U DUBROVAČKOJ CRKVI I METKOVIĆU VIDEO Nadzorne kamere snimile trenutak potresa: Poslušajte jezivu tutnjavu

"Objekti su pretrpjeli ozbiljnu materijalnu štetu, pogotovo zgrada općine, i pitanje da li će se u njima moći i boraviti i na koji način, jer je ona građena još za vrijeme Austrugarske monarhije. Nije sinoć bilo lako biti u Ljubinju jer epicentar zemljotresa bio je svega devet kilometara od našeg mjesta", rekao je Drapić za RTRS.

 

 

"Rano je govoriti o razmjerama štete, ali je važno da nema ljudskih žrtava. Nekoliko je objekata oštećeno, kao i vozila koja su se nalazila u blizini zgrada, sa kojih je padala fasada. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice i Krizni štab Opštine", kaže Drapić za Klix.ba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "malo je turbulentno" VIDEO "Opa! Uuuu ovom trenutku događa se zemljotres": Potres prekinuo voditeljicu usred Dnevnika, pogledajte njezinu reakciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GRAĐANI U STRAHU VIDEO Snažan potres magnitude 6,1 zatresao BiH, osjetio se i u Dalmaciji: "Ovo je najjači potres koji sam ikad osjetila." Iz EMSC-a poslali upozorenje građanima

Sinoćnji potres koji je pogodio Hercegovinu bio je najjači potres zabilježen u BiH u proteklih pola stoljeća. Najjači potres koji je ikada zabilježen na području BiH bio je 1969. godine u Banjoj Luci s magnitudom od čak 6,6 po Richteru, piše N1.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene