Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autocesta M5

Najmanje 10 poginulih u najstrašnijem lančanom sudaru u povijesti Britanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strahuje se kako bi konačna brojka smrtno stradalih u sudaru čak 27 automobila i kamiona na autocesti M5 u blizini Bridgwatera u Velikoj Britaniji mogla iznositi 16 osoba.

'U sudaru je, prema informacijama kojima sada raspolažemo, sudjelovalo 27 vozila. Ozlijeđena je 51 osoba, od kojih 10 imaju ozljede opasne po život. Nažalost, ima i mrtvih', kazali su u policiji.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca"

Za sada je potvrđena smrt sedam osoba, no strahuje se da je poginulo najmanje 16 ljudi, javlja Guardian.

Sudar se dogodio jučer navečer oko 20.25 sati iz za sada još neutvrđenih razloga. Pretpostavlja se kako je uzrok skliska cesta i loša vidljivost zbog magle.

Najmanje četiri vozila, uključujući i dva kamiona, su eksplodirala i zapalila se pa su vatrogasvi morali korisititi hidraulične škare kako bi vozače izvukli iz vozila.

Vatrogasne i spasilačke ekipe iz Devona i Somerseta na teren su poslali 15 vatrogasnih timova, a u pomoć im je stiglo još 50 vatrogasaca iz obližnjih gradova. Na mjesto događaja su poslani i helikopteri.

'Ovo je najgora prometna nesreća koje se itko od nas može sjetiti', kazao je Paul Slaven iz spasilačke službe.

'Plamen se vidio izdaleka. 18 godina radim kao vatrogasac i vidio sam zaista svašta, no ovo je bio zaista užasan prizor', kazao je za BBC Simon Bruford.

Autocesta je zatvorena u oba smjera a u policiji kažu kako će ostati zatvorena najmanje 24 sata.

Ovako strašna nesreća na autocesti u Britaniji se nije dogodila od ožujka 1991. kada se na autocesti M4 dogodio lančani sudar u kojem je sudjelovalo 51 vozilo. Tada je poginulo 10 osoba, a 25 ih je ozlijeđeno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene