Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u mostaru

Unatoč kiši i nevremenu skočio sa Starog mosta na 26. obljetnicu rušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skakač Jasmin Kres kaže da mu je današnji skok s mosta bio najteži zbog pomiješanih emocija. Stari most, simbol grada, srušen je u ratu 1993. godine, a obnovljen 2004. i otad se nalazi na listi Svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Na današnji dan prije 26 godina srušen je Stari most u Mostaru. Građani su tužnu obljetnicu obilježili skokom bez aplauza u 10:16 unatoč nevremenu i kiši. Skakao je Jasmin Kres kojem je to bio najteži skok zbog pomiješanih emocija.

Pročitajte i ovo Pronađen brončani kip Bruce Leeja ukraden u Mostaru Oštećen je Pronađen Bruce Lee iz Mostara: Objavljeno tko je uhićen i što mu je bio plan Ukraden kip Brucea Leeja u Mostaru Postavljen 2005. godine Bruce Lee usred noći nestao iz Mostara: Ukraden kultni kip koji je postavljen kao simbol otpora

"To je naš posao, skakali bi i da padaju ćuskije. Ovo je bio skok i za sve poginule borce. Ništa ovo nije radosno, ovo mi je najteži skok, a ujedno i najradosniji. Pomješane su emocije", kazao je skakač za Klikx.ba.

Stari most je izgrađen između 1557. i 1566. kao majstorsko djelo mimara Hajrudina. Nakon obnove 2004. godine uvršten je na listu Svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene