Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prikrili ubojstvo?

Misteriozna smrt mladića u BiH, policija uhitila njegovu bivšu djevojku. Otac poručio: "Ovo čekamo već 1955 dana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Sarajevu u srijedu je uhitila Alisu Mutap, bivšu djevojku mladića Dženana Memića koji je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima, a sve je više dokaza u prilog optužbama obitelji o pravosudno-političko-policijskoj i liječničkoj uroti kako bi se prikrilo ubojstvo.

Članovi obitelji Dženana Memića tvrde da je on brutalno pretučen 2016. godine zbog čega je umro, što su pokušali prikriti niz policijskih i pravosudnih službenika, ali i liječnika te njegova bivša djevojka Alisa Mutap koja je sve morala vidjeti, no ona se branila iskazom da ima amneziju.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Slika nije dostupna Krvava svađa VIDEO U pucnjavi u Sarajevu ubijen 19-godišnjak, napadač preko odvjetnika poručio da se želi predati

Pošto je ove godine istragu slučaja preuzelo državno tužiteljstvo, uhićeno je više policijskih službenika koji su tvrdili da je Memić preminuo u prometnoj nesreći, a za sve su optužena dvojica Roma.

Uhićenje Alise Mutap predstavlja veliki iskorak u istrazi ovoga slučaja.

"Ovo čekamo već 1955 dana. Alisa je konačno uhićena. Neću stati dok Dalida Burzić ne bude uhićena", rekao je u prvome komentaru Dženanov otac Muriz Memić.

Dalida Burzić je bila glavna tužiteljica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu koje je ranije vodilo istragu o ovome slučaju.

Tužiteljstvo Sarajevske županije inzistiralo je na tezi da je Memić smrtonosne ozljede zadobio u prometnoj nesreći, odnosno da ga je udario kombi u vlasništvu dvojice Roma, Ljube i Bekrije Seferovića.

No, u dva je navrata Županijski sud u Sarajevu tu tezu tužiteljstva odbacio ocijenivši kako ne postoje dokazi koji bi je poduprli. Sarajevski je sud tako presudio i nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH u dva navrata oborio prvostupanjsku presudu tražeći ponovno odlučivanje.

Zbog slučaja Memić u BiH su u više gradova održani prosvjedi solidarnosti s njegovom obitelji da ustraje u rasvjetljivanju okolnosti stradavanja mladića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene