Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

POLICIJSKA BRUTALNOST

Minneapolis će obitelji Georgea Floyda isplatiti 27 milijuna dolara: "Tješi nas što je George i u smrti pokazao svijetu kako živjeti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Minneapolis isplatit će 27 milijuna dolara za namirenje tužbe obitelji Georgea Floyda zbog njegova ubojstva, u slučaju koji je potaknuo nacionalne prosvjede protiv rasizma i policijske brutalnosti.

Georgea Floyda, 46-godišneg crnca, ubio je u svibnju bijeli policajac Derek Chauvin. Pritiskao mu je koljenom vrat gotovo devet minuta. Floydove vapaje snimio je prolaznik, snimka se proširila društvenim mrežama i pokrenula jedan od najvećih prosvjednih pokreta u Sjedinjenim Državama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 1,25 milijuna dolara Policajcu koji je ubio Georgea Floyda određena jamčevina, zamjenik državnog odvjetnika upozorio na mogućnost bijega Slika nije dostupna Suđenje počinje 8. lipnja Trojici policajaca u slučaju ubojstva Georgea Floyda određena jamčevina od milijun dolara

Njegova sestra Bridgett Floyd izjavila je da su ona i njezina obitelj "zadovoljni što je riješen ovaj dio našeg tragičnog puta prema pravdi za mog brata Georgea".

"Iako su nam srca slomljena, tješi nas što je George i u smrti pokazao svijetu kako živjeti", dodaje se u njezinom priopćenju.

Suđenje sada bivšem policajcu Chauvinu započelo je ovaj tjedan na okružnom sudu u Hennepinu za ubojstvo. Chauvin je rekao da nije kriv i da se vodio policijskom procedurom. Nagodba uključuje 500.000 dolara za zajednicu oko raskrižja na kojem je Floyd ubijen, prema želji obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene