Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sljedeći tjedan na novoj lokaciji

Drama u kampu Vučjak na vrhuncu, migranti tik uz hrvatsku granicu prepušteni sami sebi: "U slučaju incidenta, specijalna policija je spremna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dramatično je u kampu za migrante Vučjak koji se nalazi tik uz hrvatsku granicu. Migranti bi trebali biti početkom tjedna prebačeni na novu lokaciju.

Migranti su u kampu Vučjak prepušteni sami sebi. Tek rijetke humanitarne organizacije zalaze u ovaj kamp. Policija unsko-sanskog kantona danas cijeli dan obavlja racije po Bihaću i dovodi migrante u kamp.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Oštre kritike Božinović brzinom munje odgovorio Milanoviću te mu poručio kako se voli domovina Zoran Milanović nova objava Milanović se obrušio na jednu skupinu građana: "Hrvatska granica je sveta, za nju se u ratu ginulo. Nemojmo biti bedaci"

Migranti u Vučjaku griju se na otvorenom plamenu u improviziranim šatorima, na drva koje im je dostavljao Crveni križ. Zamjenik predsjednika skupštine Unsko-sanskog kantona Razim Halkić kaže da migranti iz kampa Vučjak znaju kamo idu početkom idućeg tjedna.

"Oni će biti prebačeni u bivšu vojarnu Blažoj. Od ponedjeljka već kreće njihovo dislociranje na postojeće migrantske centre u Sarajevu do potpunog opremljenja vojarne u Blažoju", kaže Helkić i ističe kako migranti kažu da ne žele otići iz Vučjaka.

"Razlog je vjerojatno blizina granice. Nažalost, njih se ne pita, kao što im ni mi ne možemo otvoriti granice i puštati ih. Oni se moraju prikloniti našim zakonima. Kamp Vučjak bio je privremeno rješenje, a nažalost to je sad jedna velika sramota BiH", kaže Helkić i ističe da se dvije i pol godine s ovim problemom bavio samo unsko-sanski kanton koji nije nadležan za to.

"Nadležna je država i državne institucije, a mi smo bili prisiljeni baviti se time i uspjeli smo organizirati četiri kampa, jedan u Kladuši, Miralu i Bihaću te Cazinu za obitelji s djecom koja čak idu u školu i dobro su asimilirana", kaže Helkić koji vjeruje da specijalna policija može riješiti situaciju ako dođe do incidenta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene