Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasilačka operacija traje dva dana

Meksiko vodi utrku s vremenom: Nadljudskim naporima pokušavaju stići do žive djece u urušenoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci u Meksiku daju sve od sebe kako bi što prije stigli do preživjelih u ruševinama nakon razornog potresa. Do sada je utvrđena smrt 230 ljudi. Među njima je i 21 dijete iz samo jedne škole. Upravo na ruševinama te škole traje akcija spašavanja.

Najmanje jedno dijete živo je u ruševinama škole. 12-godišnja djevojčica zaklon je potražila ispod klupe. Gotovo dva dana zarobljena je u ostacima škole.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

"Djevojčica je rekla da se zove Frida. Rekla mi je kako se zove. Osim toga, rekla nam je da je tu još dvoje djece i da ima drugih tijela. Ne znamo jesu li ostali živi. Samo smo čuli troje odvojene djece", rekao je jedan od spasilaca.

I skenerima je otkriveno još nekoliko preživjelih. Međutim, kako im ne bi dodatno ugrozili živote spasioci ne mogu koristiti tešku mehanizaciju. Moraju kopati ručno. 12 sati probijali su na jednom mjestu, a sada moraju početi na drugom. Urušavaju se ostaci zgrade. Dio se urušio i tijekom izravnog televizijskog prijenosa.

Dok spasioci moraju osigurati mjesto, oglasio se i alarm za potrese. Nasreću, lažna uzbuna.

Očajni roditelji na mjestu nesreće čekaju i nadaju se da će njihovo dijete biti izvučeno živo. Samo u ovoj školi poginulo je 21 dijete. Spasilačka operacija traje gotovo dva dana.

Dosad je izvučeno više od 50 preživjelih, a 230 osoba izgubilo je život.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene