Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednodnevni posjet

Ruski premijer Medvedev prisustvovao vojnoj vježbi u Beogradu, čuva ga 5000 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Dmitrij Medvedev počeo je jednodnevni posjet Srbiji gdje će odvojeno razgovarati s premijerkom Anom Brnabić i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem te nazočiti svečanom obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Medvedeva je u beogradskoj zračnoj luci dočekala srbijanska kolegica po dužnosti Ana Brbabić, a zatim je na vojnom aerodromu, uz državni i vojni vrh Srbije, nazočio prikazu sposobnosti Vojske Srbije (VS) "Sloboda 2019".

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna industrija cvjeta Susjedna država počinje s proizvodnjom dronova-samoubojica: "Na sve utjecaje imamo odgovore, a i izvozit ćemo ih, to je skupo na tržištu" Milorad Dodik Rizik na Balkanu Američki obavještajci strahuju zbog Dodika: "Njegovi potezi mogu dovesti do nasilnih sukoba, mirovne snage bile bi nadvladane"

U prikazu je sudjelovalo više od 2.400 pripadnika VS i više od 100 borbenih sustava i 25 zrakoplova.

Na pisti ispred svečane pozornice izložena su i tri ruska helikoptera Mi-17V te jedan AirBusov H-145M, koji su odnedavno u sustavu zrakoplovstva Vojske Srbije, ali nisu sudjelovali u današnjem prikazu.

Manifestaciji "Sloboda 2019", uz državni i vojni vrh Srbije, nazočio je i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predstavnici diplomatskog zbora i vjerskih zajednica te ratni veterani-sudionici borbi za oslobođenje Beograda.

Na programu jednodnevnog posjeta ruskog premijera Srbiji je svečani doček u Palači Srbija te odvojeni sastanci s Brnabić i Vučićem uz sastanke državnih izaslanstava i potpisivanje niza bilateralnih dokumenata i sporazuma.

Tijekom popodneva Medvedev se obraća zastupnicima u Skupštini Srbije, a predviđen je i njegov susret S Dodikom.

Posjet Beogradu Medvedev službeno završava na svečanosti u povodu 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu u čemu su sudjelovale i postrojbe ruske Crvene armije. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene