Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuli na ISS

Astronauti lansirani u svemir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna posada lansirana je iz Kazahstana na dvodnevno putovanje prema Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Tročlana međunarodna posada krenula je u četvrtak ruskom raketom Sojuz iz svemirskog uzletišta Bajkonura u Kazahstanu na dvodnevno putovanje prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), objavila je američka svemirska agencija NASA.

Pročitajte i ovo Kalifornijski požar iz svemira (Foto: AFP) Odnijeli najmanje 25 života Zastrašujuće snimke: Pogledajte kako kalifornijski požari izgledaju iz svemira Sudar dviju galaksija koji je snimio teleskop Hubble (Foto: NASA) NASA objavila fotografije Impresivan prizor: Snimljen jedan od najblještavijih i najveličanstvenijih događaja u svemiru

Američka astronautica Kathleen Rubins, ruski kozmonaut Anatolij Ivanišin i japanski astronaut Takuya Onishi trebali bi u petak doći do stanice koja kruži oko Zemlje na visini od 400 km. Njihova će misija trajati četiri mjeseca, a na ISS-u će se pridružiti zapovjedniku stanice Jeffu Williamsu i dvojici ruskih kozmonauta koji se tamo nalaze od ožujka.

Ovo lansiranje predstavlja prvi let ruske rakete Sojuz nove generacije, trenutno jedine letjelice u svijetu koja je sposobna dovesti ljude i teret do ISS-a, međunarodnog projekta u koji je uključeno 15 zemalja. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene