Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDAJA KAŽE – LOŠ PREDZNAK

Čudo se nije dogodilo: Stanovnici Napulja u strahu – krv sveca nije postala tekuća, sada očekuju velike nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srijeda, 16. prosinca bio je loš dan za stanovnike Napulja koji vjeruju da njihov zaštitnik sv. Januarije najavljuje nesreće jer se na taj dan njegova zgrušana krv, unatoč molitvama vjernika, nije pretvorila u tekućinu.

Sveti Januarije (talijanski: San Gennaro), biskup Napulja, kršćanski je mučenik i svetac koji je stradao u doba progona kršćana za vladavine cara Dioklecijana (3. i 4. stoljeće).

Pročitajte i ovo Imotski ostaje bez medicinskog laboratorija - 2 Stanovnici ogorčeni Hoće li 20.000 pacijenata ostati bez usluga medicinskog laboratorija? "Bit će najteže onkološkim bolesnicima, trudnicama i maloj djeci" Ilustracija Apel za darivanje Smanjene su zalihe krvi: Posebno nedostaju dvije krvne grupe

Moćnik sa zgrušanom krvlju sv. Januarija, zaštitnika Napulja, iznosi se pred javnost triput godišnje u gradskoj katedrali, a vjernici mole da dođe do vrenja i da se pretvori u tekućinu.

U srijedu se čudo nije dogodilo unatoč satima molitve ujutro i posebnoj misi održanoj poslije podne. U katedrali je bilo manje ljudi nego što je uobičajeno za takvih događaja jer su na snazi mjere zatvaranja zbog pandemije COVID-19.

Znanstvenici kažu da je tvar u zapečaćenoj staklenoj posudi nalik zgrušanoj krvi i ne mogu objasniti zašto se ponekad pretvara u tekućinu, a ponekad ne, no pučani vjeruju da kad se krv sv. Januarija ne pretvori u tekuće stanje to najavljuje neki nesretni događaj u Napulju, pa i široj okolici ili svijetu.

Napolitanci su posebno zabrinuti kada se to dogodi na svečev dan 19. rujna, a razloga za brigu je nešto manje u druga dva datuma, u subotu prije prve nedjelje u svibnju te 16. prosinca.

U sjećanju im je ostao 19. rujna 1980. kada se krv nije pretvorila u tekućinu pa je dva mjeseca poslije slijedio razoran potres na jugu Italije u kojem je poginulo više od 3000 ljudi.

U srijedu je kardinal Crescenzio Sepe uputio vjernicima utjehu i poruku: "Ako se nešto treba otopiti, to su srca ljudi."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene