Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nedugo nakon polijetanja

Kod Teherana se srušio ukrajinski Boeing sa 176 putnika i članova posade, nitko nije preživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski avion u kojem je bilo 176 ljudi srušio se kod Teherana. I Iranske i ukrajinske vlasti potvrdile su kako nitko nije preživio.

Avion Ukraine International Airlinesa sa 176 putnika i članova posade srušio se u srijedu u blizini Teherana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oboje su mrtvi VIDEO Srušio se avion u kojem su bili dijete i muškarac: Udario u dalekovod i zapalio se Jevgenij Prigožin Pad zrakoplova Rusija objavila: Dovršeno je genetsko testiranje, Jevgenij Prigožin je mrtav

Boeing 737 poletio je sa glavnog međunarodnog aerodroma u Teheranu u 6 sati po lokalnom vremenu, a nestao je s radara samo nekoliko minuta nakon polijetanja prema Kijevu, javlja CNN.

Svih 176 putnika i članova posade je poginulo. Potvrdio je to i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij

"Moja iskrena sućut svim rođacima i prijateljima putnika i posade", rekao je Zelenskij koji je prekinuo svoj posjet Omanu, gdje je boravio privatno, kako bi se vratio u Kijev.

Zelenskij je objavio kako vlada sprema poseban avion koji će vratiti žrtve u Ukrajinu. 

Iranska televizija i ukrajinski dužnosnici rekli su da je u zrakoplovu bilo 167 putnika i devet članova posade. Iranska televizija javila je da su među njima bila 32 strana državljana, te da pilot nakon polijetanja nije objavio uzbunu. Avion se nakon pada zapalio pa mu spasioci neko vrijeme nisu mogli ni prići.

Prema pisanju BBC-a, poginula su 82 iranska državljanina, 63 Kanađanina, 11 Ukrajinaca, među njima su i članovi posade, 10 Šveđana, četiri državljana Afganistana i po tri iz Njemačke te Velike Britanije. 

Svjetski mediji pišu kako je avion pao zbog tehničkih poteškoća. Pad navodno nema veze s iranskim napadom na američke vojne baze u Iraku.

BBC piše kako je ukrajinsko veleposlanstvo u Iranu objavilo kako se avion srušio zbog kvara na motoru te da pad nema veze sa terorizmom.

 

Organizacija Crveni polumjesec objavila je fotografije s mjesta nesreće. 

 

Glasnogovornik Boeinga rekao je da tvrtka prikuplja informacije o padu zrakoplova u Iranu. Američka tvrtka prizemljila je u ožujku svoju flotu zrakoplova 737 MAX nakon što su se dva zrakoplova tog tipa srušila pri čemu je poginulo 346 ljudi. (Hina/A.T.)

Uskoro više...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene