Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijeće EU-a za okoliš

Ministar Ćorić sastao se s klimatskom aktivisticom Gretom Thunberg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Tomislav Ćorić u Bruxellesu je ugostio klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić uoči sjednice Vijeća EU-a za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane Europske unije (ENVI) susreo se s klimatskom aktivisticom Gretom Thunberg.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković "Uspjeli smo!" Plenković o otvaranju pristupnih pregovora BiH s EU: "Ovo je velika geopolitička strateška poruka" Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

Ćorić je Thunberg pozdravio na početku sastanka, a mlada se aktivistica obratila okupljenima.

"Želim reći da u ovom trenutku mladi ljudi iz svih europskih zemalja prosvjeduju zbog toga što žele da ih se čuje i žele sigurnu budućnost. Smatraju da to što traže nije previše", kazala je Thunberg i podsjetila na izdvajanje za smanjenje zagađenja i globalnog zatopljenja, za koje tvrdi da nije dostatno.

"Postojeći zakon o klimi daje nam manje od 50 posto šanse za ispunjenje ciljeva koji su u Pariškom sporazumu. To je znanost, ja ne bih trebala biti ovdje i govoriti vama sve ovo", zaključila je Greta Thunberg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene