Obavijesti Video Pretražite Navigacija
66 kilometara za 6 sati

Ni koronavirus nije prepreka: Strastveni kineski atletičar u dnevnom boravku istrčao ultramaraton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strastveni kineski atletičar otrčao je ultramaraton u svojem dnevnom boravku dok brojni njegovi sunarodnjaci, zatvoreni u stanovima zbog koronavirusa, očajnički pokušavaju ostati u fizičkoj spremi.

Kineska vlada agresivno potiče ljude na tjelovježbu kako bi ojačali imunitet i borili se sa zarazom koja je odnijela više od 1600 života i izazvala globalnu uzbunu.

Većini od 1,4 milijarde Kineza rečeno je da ne izlaze iz domova, a dvorane i fitnes-centri zatvoreni su. Ljudi se stoga na društvenim mrežama ''natječu'' u tome koliko bočica vode mogu dignuti umjesto bučica, koliko sklekova i trbušnjaka napraviti ili koliko se puta uspeti stubištem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve više zaraženih Od koronavirusa umro šef bolnice u žarištu epidemije, vlasti traže da oni koji su preboljeli virus daju krv i pomognu teško oboljelima

Trčao oko namještaja

Pan Shancu s lakoćom bi osvojio neslužbenu zlatnu medalju nakon što je u svom stanu otrčao 66 kilometara za 6 sati i 41 minutu. Ima aplikaciju s podacima koja to dokazuje, a snimio je i video kako trči oko namještaja u stanu. "Iz početka mi se malo vrtjelo u glavi, ali naviknuo sam se nakon toliko krugova", rekao je 44-godišnjak iz Hangzhoua.

Drugom zgodom otrčao je 30 kilometara na mjestu, u svojoj kupaonici, i to uživo prenosio na internetu. Kaže da time želi potaknuti i druge prikovane za vlastite stanove. 

Kineske vlasti pokrenule su zasebnu kampanju u kojoj njihovi olimpijci demonstriraju stanovništvu kako ostati fit u ''zarobljeništvu'' svojih domova. Stolovi, stolci i dovratnici mogu na razne načine poslužiti za tjelovježbu, objašnjava se u vladinu letku. Akcija je namijenjena i djeci. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene