Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Zaslužuje osude"

Osramotio se: Kancelarski kandidat morao se javno ispričati zbog ponašanja tijekom obilaska poplavljenih područja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokršćanski kandidat za kancelara na parlamentarnim izborima u Njemačkoj Armin Laschet ispričao se u nedjelju zbog smijanja tijekom obilaska poplavom pogođenih područja dan ranije.

''Žalim zbog dojma koji je nastao nakon jednog razgovora. To je bilo neprimjereno i zbog toga mi je žao. Nama sudbina pogođenih leži na srcu'', poručio je Armin Laschet (Kršćansko-demokratska unija CDU) preko Twittera.

 

 

Isprika se odnosi na jednu situaciju tijekom zajedničkog obilaska s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom poplavama pogođenih područja u gradu Erfstadtu u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija kojoj je Laschet na čelu.

U jednom trenutku, dok se predsjednik obraćao okupljenima, na snimci je u pozadini vidljivo kako Laschet i njegov suradnik razgovaraju i pritom se smiju što su mnogi zbog ozbiljnosti situacije i trenutka ocijenili neukusnim.

''Način na koji se Armin Laschet, u trenutku kada se predsjednik obraća pogođenima, u pozadini neozbiljno ponaša, je bez poštovanja i zaslužuje osudu'', rekao je glavni tajnik Socijaldemokratske stranke Njemačke Lars Klingbeil u razgovoru za Bild am Sonntag.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDJELOVALO 18 VATROGASACA Gusti dim širio se centrom Splita: Lokaliziran požar u stanu na trećem katu, jedna osoba uspjela na vrijeme pobjeći

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrijeđao ga i pljuvao Incident u splitskom autobusu: Glumio turista pa iznenada progovorio hrvatski i napao vozača

Na društvenim mrežama se brzo pojavila gomila osuda Laschetovog ponašanja tijekom boravka u teško pogođenom Erfstadtu. Bivši predsjednik Njemačkog etičkog vijeća, Petar Dabrock je Laschetovo ponašanje opisao kao ''pomanjkanje pijeteta prema žrtvama''.

U Erfstadtu i okolici se zbog porušenih kuća koje je odnijela bujica još mnoge osobe vode kao nestale.

Broj žrtava u pogođenim područjima gdje su u noći sa srijede na četvrtak obilne kiše izazvale izlijevanje rijeka iz korita, popeo se u nedjelju prijepodne na 156.U pogođenim područjima u saveznim pokrajinama Sjeverna Rajna-Vestfalija i Porajnje-Falačka broj žrtava se u međuvremenu popeo na 155.

Armin Laschet bi, prema sadašnjim ispitivanjima javnog mijenja, nakon parlamentarnih izbora krajem rujna mogao na kancelarskoj poziciji naslijediti Angelu Merkel koja se nakon ovih izbora povlači iz politike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene