Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TVRDNJE JUŽNOKOREJSKOG DUŽNOSNIKA

Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nalazi se u komi, a vlast je prenio na svoju sestru.

Tvrdnje su to južnokorejskog dužnosnika Chang Song Mina, bivšeg pomoćnika južnokorejskog predsjednika, koji tvrdi da je diktator teško bolestan, piše New York Post.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

"Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ", rekao je dužnosnik južnokorejskim medijima. Dodao je da je vođina sestra Kim Yo Jong spremna pomoći voditi zemlju.

Njegove tvrdnje dolaze nakon što su južnokorejski špijuni otkrili da 33-godišnja sestra obavlja dužnost vođe, iako službeno nije proglašena njegovim nasljednikom.

Kim je ove godine viđen u javnosti svega nekoliko puta, a pojavile su se i glasine da se u travnju borio za život nakon neuspjele operacije srca.

Nagađanja o Kimovu zdravlju počela su nakon što prvi put nije sudjelovao na proslavama 15. travnja kojima se obilježava rođendan njegova pokojnog djeda, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il Sunga.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene