Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitne službe na terenu

Požar u zgradi najvećeg svjetskog proizvođača cjepiva, uništeno nekoliko katova: Poginulo petero ljudi

Veliki požar izbio je u zgradi indijskog Instituta za serum, najvećeg svjetskog proizvođača cjepiva.

Veliki požar izbio je u Institutu za serum u Indiji. Lokalni mediji prikazuju gusti crni dim koji se nadvio nad gradom Pune u zapadnoj Indiji, u kojemu živi više od tri milijuna stanovnika.

Petero ljudi poginulo je u požaru, javlja NDTV. "Veoma smo ražalošćeni i izražavamo sućut članovima obitelji preminulih", tvitnuo je Adar Poonawalla, direktor tvrtke, bez otkrivanja detalja o preminulima.

Prema prvim informacijama, požar je izbio u novom pogonu. Za sada nije poznato što ga je izazvalo, a materijalna šteta procijenjena je kao golema. Hitne službe su na terenu.
 

Tvrtka je priopćila kako je požar ograničen na novo postrojenje koje gradi kako bi povećala proizvodnju cjepiva COVID-19 i osigurala bolju pripremljenost za buduće pandemije. Dodaje se da požar nije zahvatio postojeće objekte koji proizvode cjepiva protiv COVID-19 ili zalihe od oko 50 milijuna doza.

Uništeno nekoliko katova

Institut za serum proizvodi nekoliko milijuna doza lijeka Covishield, koji su razvili kompanija AstraZeneca i Sveučilište Oxford. Surađuje i s kompanijom "Novavax" na razvoju cjepiva u Indiji i još nekoliko zemalja.

Indijski regulatori odobrili su dva cjepiva - Covishield, koji proizvodi Institut za serum, i Covaxin, koje proizvodi lokalna tvrtka Bharat Biotech. Indija je u subotu počela s najvećim predstavljanjem cjepiva na svijetu. Cilj im je do srpnja cijepiti oko 300 milijuna ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije svima jednako dostupno Napeta rasprava u Europskom parlamentu: Italiji kasni isporuka cjepiva, belgijska zastupnica prozvala Njemačku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna reportaža iz londona U Wembleyju otvoren centar za masovno cijepljenje, bolnice u Londonu pretrpane: "Tek kada tamo radiš, možeš vidjeti koliko je ozbiljno"

Brojne zemlje oslanjaju se na Institut za serum koji bi ih trebao opskrbiti cjepivom. Indija planira ponuditi 20 milijuna doza svojim južnoazijskim susjedima, a na redu su Latinska Amerika, Afrika i Srednja Azija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene