Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKRENUTA ISTRAGA

Netko je na leđima morske krave, ugrožene vrste, napisao - "Trump". Kazna je 50.000 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Služba za ribu i divlje životinje otvorila je istragu o uznemiravanju morske krave pronađene u rijeci na Floridi s natpisom "Trump" na leđima, potvrdila je agencija u ponedjeljak.

Sjevernoamerička morska krava ugrožena je vrsta u SAD-u, a jedan primjerak s natpisom pronađen je u nedjelju na izvorištu rijeke Homosassa na zapadnoj obali Floride, oko 160 kilometara zapadno od Orlanda.

Lokalni mediji objavili su videosnimku sisavca pod vodom na kojemu je velikim slovima napisano "TRUMP" uz napomenu kako nije jasno kako su slova napisana, kao što nije jasno ni je li riječ o skretanju pozornosti na predsjednika Donalda Trumpa, stanovnika Floride.

Glasnogovornica Službe za ribu i divlje životinje rekla je kako izgleda da životinja nije ozbiljno ozlijeđena, no Centar za biološku raznolikost sa sjedištem u Tucsonu u Arizoni ponudio je nagradu od 5000 dolara za informacije koje bi dovele do osuđujuće presude u tom slučaju.

Morske su krave u SAD-u zaštićene Zakonom o ugroženim vrstama i Zakonom o zaštiti morskih sisavaca, a njihovo uznemiravanje kažnjava se novčanom kaznom do 50.000 dolara ili do jedne godine zatvora.

Toj vrsti prijeti izumiranje zbog udara čamaca, gubitka staništa, cvjetanja algi i bolesti. Danas ih je na Floridi preostalo svega 6300, dok ih je prije 30 godina bilo 1267.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene