Obavijesti Video Pretražite Navigacija
E, to je sanacija

IZVELI ČUDO U TJEDAN DANA Ovo mogu samo Japanci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanskim radnicima trebalo je svega tjedan dana da pokrpaju divovsku rupu nasred jedne od glavnih prometnica u gradu Fukuoki. Slika obnovljene prometnice u tako kratkom vremenu, najblaže rečeno, ostavlja bez teksta.

U Japanu se sve radi drugačije, ekspeditivnije. Iznimka nije bila niti sanacija ogromne rupe koja se otvorila ispod jedne od glavnih prometnica u japanskom gradu Fukuoki. Cestovnim radnicima bilo je potrebno svega tjedan dana da poprave stvar i iza sebe ostave gotovo nevidljive tragove radova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila

Mnogi svjetski mediji s čudom prate brzinu obnove te prometnice, a s još većim čudom prenose riječi gradonačelnika Soichira Takashime. "Žao nam je što smo vam prouzročili toliko nevolje", poručio je građanima Fukuoke gradonačelnik. Obzirom na brzinu sanacije, za pretpostaviti je da će mu građani oprostiti.

Podsjetimo, ta velika ponikva otvorila se točno prije tjedan dana, u utorak. TV-snimka pokazala je dvije zasebne rupe koje su se stalno širile i gutale asfalt i tlo ispred gradskog kolodvora Hakata nešto poslije 5 sati ujutro po lokalnom vremenu.

"Najviše sam se uplašio kada je semafor pao na raskrižju blizu mjesta na kojem sam stajao", rekao je mladić očevidac jednoj televiziji i dodao: "Shvatio sam, moram otići odavde".

Rupa se nastavila širiti, te se za nekoliko sati produbila za oko dva kata i ispunila vodom iz polomljenih cijevi.

Snimku tog urušavanja možete pogledati u priloženom videu, a u galeriji možete vidjeti kako izgleda obnovljena i u promet puštena prometnica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene