Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poluotok Reykjanes

Prve spektakularne snimke: Nakon 40 tisuća potresa proteklih tjedana eruptirao vulkan na jugozapadu Islanda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vulkan na jugozapadu Islanda na poluotoku Reykjanes eruptirao je u petak nakon tisuća manjih potresa na tom području posljednjih tjedana, priopćio je meteorološki ured te zemlje.

Erupcija vulkana započela je u Fagradalsfjallu, planini smještenoj oko 30 kilometara jugozapadno od glavnog grada Reykjavika.

Poluotok Reykjanes seizmičko je žarište, u kojem je posljednjih tjedana bilo najmanje 40 tisuća potresa.

Islandski web-portali puni su slika noćnog neba koje je zbog vulkana žarkocrveno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epicentar u blizini glavnog grada Serija jakih potresa uznemirila Islanđane: "Dobro zatreslo, upravo sam čitao o potresu koji se opet dogodio u Hrvatskoj, kad ono zatrese Selfoss"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zastrašujuće Spektakularni prizori "podivljale" Etne obilaze svijet, izbacuje lavu do kilometar i pol u zrak: "Ovakav show nije viđen desetljećima"

Sav dolazni i odlazni zračni promet s međunarodne zračne luke Keflavik zaustavljen je, a helikopter sa znanstvenim osobljem koji je poslan kako bi procijenio opseg erupcije, morao se vratiti zbog neposredne opasnosti, objavio je Reuters.

Islandski meteorološki ured objavio je na svom Twitteru nekoliko videa erupcije, snimljenih helikopterom. Oni su također objavili kako se očekuje zagađenost zraka te su zamolili građane da ostanu u zavorenom i da zatvore prozore.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene