Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MIGRANTSKA KRIZA

Erdogan odbio milijardu eura od Europske unije za prihvat migranata: "Koga vi hoćete prevariti? Ne želimo više taj novac!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Erdogan u ponedjeljak je predbacio EU-u da ne želi "podijeliti teret" s Turskom, koja je prihvatila oko četiri milijuna migranata i izbjeglica, uglavnom iz Sirije, koji bježe pred ratom u svojoj zemlji koji je izbio 2011.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u ponedjeljak da je odbio europsku pomoć vrijednu milijardu eura za prihvat migranata u Turskoj, u trenutku kada su se tisuće ljudi natiskale na grčkoj granici.

"Razgovaramo s njima. Kažu nam: 'Poslat ćemo vam milijardu eura.' Koga vi hoćete prevariti ? (...) Ne želimo više taj novac", rekao je Erdogan na tiskovnoj konferenciji u Ankari u društvu bugarskog premijera Bojka Borisova.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković DOGOVOR S TURSKOM Plenković o situaciji s migrantima: "Slanje vojske trenutno nije na dnevnom redu, no ukoliko se promijene okolnosti..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće migranata na granici Migrant iz Sirije poginuo dok je iz Turske pokušavao ući u Grčku, utopilo se dijete

Ove izjave dolaze u trenutku kada je Europska unija sve zabrinutija zbog dolaska tisuća migranata na grčku granicu, pošto je Turska objavila da je "otvorila vrata" izbjeglicama.

Erdogan je u ponedjeljak predbacio EU-u da ne želi "podijeliti teret" s Turskom koja je prihvatila oko četiri milijuna migranata i izbjeglica, uglavnom iz Sirije, koji bježe pred ratom u svojoj zemlji koji je izbio 2011.

Turski predsjednik također je optužio grčke vojnike da su na grčko-turskoj granici ubili dvoje migranata i jednog teško ranili, ne potkrijepivši to dokazima.

Nešto ranije u ponedjeljak glasnogovornik grčke vlade je nazvao "lažnim vijestima" videosnimku na kojoj se čini da grčki vojnici ubijaju sirijskog migranta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene