Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno pet policajaca i civil

Eksplozija kod američke ambasade u Tunisu, raznio se bombaš samoubojica: "Izbjegavajte ovo područje!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica raznio se u Tunisu nedaleko od američke ambasade.

Tuniski radio Mosaique javio je da se radi o militantu koji je do policijske patrole došao motociklom i onda aktivirao bombu na sebi. Javljaju da je u napadu ozlijeđeno pet policajaca i civil.

Pročitajte i ovo Ruski napadi na Ukrajinu rat u Europi VIDEO Snažna eksplozija odjeknula Sankt-Peterburgom, dvoje mrtvih u napadu dronom na Odesu: "Rusija se nastavlja boriti protiv civila" Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

"U operaciji su poginula dvojica napadača, ranjena petorica policajca i lakše ozlijeđen jedan civil", navelo je ministarstvo unutarnjih poslova u priopćenju. Okolnosti napada još nisu jasne.

Prema jednom policijskom dužnosniku napadač je poginuo kada je pokušao probiti ulaz u veleposlanstvo. Jedan od napadača je bio na motoru, dodao je drugi policajac, svjedok s mjesta napada.

Novinar Washington Posta u Kairu, Sudarsan Raghavan, tvitnuo je: "Strahovita eksplozija u blizini američke ambasade u Tunisu. Raznio se bombaš samoubojica. Trenutačno nema dojava o poginulima."

Brojne objave na društvenim mrežama pokazuju policiju koja je izašla na teren nakon eksplozije.

Američka ambasada u izjavi na Facebooku napisala je: "Hitne službe reagirale su na eksploziju koja se dogodila u blizini američke ambasade u Tunisu. Molimo, izbjegavajte područje i pratite lokalne medije radi novih informacija".

Posljednji napad u Tunisu je izveden krajem lipnja 2019. To je bio dvostruki samoubilački napad usmjeren protiv policajaca u središtu glavnog grada i ispred jedne vojarne. U tom je napadu poginuo jedan policajac.

Tada je odgovornost preuzela džihadistička organizacija Islamska država (IS).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene