Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadači se raznijeli bombama, prema ljudima zapucali kalašnjikovima

EKSPLOZIJE I PUCNJAVA NA AERODROMU U ISTANBULU Ubijeno 28 ljudi, ranjeno 60

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strašne eksplozije potresle su aerodrom Ataturk u Istanbulu. Prema posljednjim informacijama živote je izgubilo 28 ljudi, dok je ranjeno njih 60.

23:40 - U napadu na aerodrom smrtno je stradalo 28 osoba, kazao je pokrajinski guverner. Kazao je i kako vlasti vjeruju da su se na aerodromu nalazila tri napadača jer su zabilježene tri odvojene eksplozije.

Pročitajte i ovo Noćni klub u Istanbulu Devet privedenih Otkriven uzrok požara koji je odnio 29 života u Istanbulu Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno

'Trojica napadača samoubojica izveli su napad. Dvadeset i osam ljudi izgubilo je život, a 60 je ozlijeđeno', rekao je novinarima Vasip Sahin.

23:10 - Prema posljednjim informacijama, trojica terorista prije eksplozije pucali su iz vatrenog oružja. Turski predsjednik Tayyip Erdogan održao je sastanak s premijerom i čelnikom oružanih snaga u predsjedničkoj palači nakon atentata, objavili su izvori iz predsjednikova ureda.

Nakon napada, policija je počela s evakuacijom zračne luke.

Iako još nema potvrde, turska agencija Dogan, navodeći policijske izvore, javlja da iza napada vjerojatno stoji Islamska država.

22:50 - Jedan od očevidaca napada na aerodromu Ataturk u Istanbulu kazao je kako je vidio policajca koji je srušio na pod jednog od napadača koji je pucao iz puške, a potom je napadač aktivirao bombu. Policija je započela s evakuacijom aerodroma, javlja Reuters. Objavljena je snimka eksplozije.

 

 

22:40 - Oko 60 osoba je ranjeno, od kojih je šest u životnoj opasnosti, javlja turska državna informativna agencija Anadolu.

22:20 - Obustavljen je sav zračni promet, javljaju turske vlasti. Odgođeni su svi letovi, a putnici koji su se nalazili na aerodromu biti će prebačeni u hotele gdje će prenoćiti. Zrakoplovima koji kruže nad aerodromom bit će dopušteno slijetanje.

21:45 -Tursko ministarstvo unutarnjih poslova obavijestilo je medije kako je u incidentu na aerodromu smrtno stradalo najmanje 10 osoba dok ih je više od 40 ozlijeđeno.

Vlasti su potvrdile da se radi o slučaju samoubojstva nekom vrstom eksplozivne naprave, da su se napadači raznijeli bombama.

Turski ministar pravosuđa kazao je kako je napadač, prije nego je aktivirao bombu zapucao prema ljudima na aerodromu iz kalašnjikova.

Kako javljaju turske vlasti, napadač je aktivirao bombu netom prije nego je prošao sigurnosnu kontrolu. Policija je ispalila nekoliko hitaca kako bi neutralizirala jednog o napadača.

Jedan svjedok je rekao televiziji CNN Turk da se čula i paljba iz vatrenog oružja s parkirališta u zračnoj luci, najvećoj u Turskoj. Mediji javljaju kako je ozlijeđeno više od 40 osoba.

Taksiji prevoze ranjene ljude iz zračne luke, rekao je svjedok CNN-u Turk.

Zbog napada na aerodromu nekoliko zrakoplova koji su trebali sletjeti kruže nad Istanbulom te čekaju odobrenje za slijetanje. Neki su već preusmjereni na obližnje zračne luke. Turske vlasti javljaju kako je aerodrom trenutno zatvoren, a sav je promet obustavljen, još uvijek nije odlučeno hoće li letovi, kako za danas, tako i za sutra, biti otkazani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene