Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRI MILIJUNA HEKTARA

VIDEO Upravo gore najgori požari u najvećoj zemlji svijeta: "Samo kiša ondje može pomoći..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goleme šumske požare na istoku Rusije, koji u utorak zahvaćaju 680.000 hektara, neće biti moguće brzo ugasiti, upozoravaju ruski ekolozi i ocjenjuju da će samo kiše moći pomoći.

"Veliki dijelovi Jakutije sada gore. Samo kiša ondje može pomoći", rekao je Grigorij Kuksin, voditelj ruskog ogranka Greenpeaca za šumske požare, javlja agencija Interfax u utorak.

Mali su izgledi da se stanje poboljša prije polovice kolovoza u posebno pogođenoj regiji Jakutije (službeno Republika Saha) gdje upravo gore najgori požari u najvećoj zemlji svijeta.

Vatrogasci su objavili da je trenutačno aktivno 205 šumskih požara.

Prema podacima Zračne službe za zaštitu šuma, područje u kojem su aktivni požari nešto je manje nego u ponedjeljak te iznosi oko 680.000 hektara.

Nekih 2100 vatrogasca bori se s požarima u nastojanju da spriječe širenje prema lokalnim naseljima, rekao je Kuksin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumnja u niz nepravilnosti Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "dragi naš miro" Nakon Škorine iznenadne ostavke oglasio se Domovinski pokret: "Pomalo nas je zateklo..."

Greenpeace vjeruje da je stanje u Rusiji sada gore nego što vlasti priznaju. Satelitske snimke pokazuju požare koji su sada zahvatili tri milijuna hektara u Rusiji.

Zračna služba za zaštitu šuma navodi podatak o dva milijuna hektara.

Greenpeace navodi da se stanovnici brojnih naselja i mjesta u Rusiji bore s gustim dimom i imaju tegoba. U Jakutiji koncentracija opasnih čestica u zraku je iznad dopuštenih granica, kaže Kuksin

Mnogi su šumski požari izazvani nemarom, upozorio je i spomenuo vatre koje izmaknu kontroli, a izazivaju ih odbačeni opušci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene