Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nemar koji je doveo do smrti"

Dvije osobe uhićene zbog velikog požara u tvornici u Rusiji: U gašenju poginuo vatrogasac, trojica teško ozlijeđena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe uhićene su zbog velikog požara koji od ponedjeljka gori u povijesnoj tvornici u Sankt Peterburgu u kojem je poginuo jedan vatrogasac, a trojica su ozlijeđena, objavile su mjesne vlasti.

Požar je izbio u ponedjeljak nešto poslije 12:30 po mjesnom vremenu iz nepoznatog razloga.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Nošen jakim vjetrom, brzo se proširio u tom velikom kompleksu od crvenih cigli. Gašenje još traje.

Privedeni su direktor tvornice i njegov zamjenik, u sklopu istrage zbog "nemara koji je doveo do smrti".

Istražitelji su utvrdili određen broj propusta kad je riječ o protupožarnoj sigurnosti i ističu da je uprava kompleksa znala da u njemu nije smjelo biti ljudi. Izgorjelo je više od 10.000 metara četvornih prostora.

Poginuo vatrogasac, trojica ozlijeđena

Jedan vatrogasac poginuo je, a trojica su ozlijeđena, od kojih dvojica teško zadobivši opekotine na polovici tijela, po ministarstvu za izvanredne situacije.

Riječ je o najgorem požaru u 19 godina u Sankt Peterburgu, navode mjesni mediji. Tvornica Nevski, koju je u 19. stoljeću sagradio engleski industrijalac, dugo je bila jedna od najvećih tvornica tekstila u bivšem SSSR-u.

Danas je dijelom industrijski pogon, a ostatak je napušten i iznajmljen kao trgovački prostor. Smatra se povijesnim spomenikom.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene