Obavijesti Video Pretražite Navigacija
grad ima problem

Dresden proglasio "nacističko izvanredno stanje" zbog ksenofobnog pokreta Pegida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Dredsen na istoku Njemačke donio je rezoluciju kojom je proglasio "nacističko izvanredno stanje".

U dokumentu izglasanom u srijedu vijećnici su upozorili da su "antidemokratska, antipluralistička, mizantropska i desničarska ekstremistčla stajališta dosegnula vrhunac i da je sve učestalije nasilje".

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski, Anthony Rota Skandal u Kanadi Zastupnici pljeskali bivšem nacistu: Šef parlamenta predstavio ga kao heroja Spomenik žrtvama koncentracijskog logora Sachsenhausen Djelomice sposoban za proces Podignuta optužnica protiv bivšeg čuvara (98) u nacističkom logoru smrti

"Grad ima problem s nacistima", rekao je Max Aschenbach, vijećnih satiričke stranke Die Partei u govoru kojim je zatražio proglašenje izvanredng stanja.

Referirao se na protuislamski i ksenofobni pokret Pegidu koji je nastao u Dresdenu 2014.

Donošenje rezolucije znači da će grad osnažiti svakodnevnu demokratsku kulturu i pružiti bolju zaštitu manjinama i žrtvama nasilja.

Pegida, koja na njemačkom znači Patriotski Europljani protiv islamizacije Zapada, nedavno je u tom gradu proslavila petu godišnjicu.

Ponedjeljkom u noćnim satima pokret organizira redovite marševe gradom kojima pronosi poruke protiv stranaca i useljavanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene