Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorio im stan

Dramatična snimka: Dvojica dječaka skočila s trećeg kata zgrade, uhvatili ih susjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braću staru tri i deset godina pri skoku su uspješno uhvatili susjedi. Neki su pri spašavanju i ozlijeđeni, no dječaci su srećom prošli bez ozljeda.

Dvojica dječaka ostavila su bez daha stanovnike zgrada u Villeneuveu, dijelu francuskog grada Grenoblea nakon što su, bježeći od požara koji je buknuo u njihovom stanu, skočila s prozora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapalilo se skladište U Francuskoj gori 900 tona litijevih baterija: Na terenu je oko 70 vatrogasaca Francuski vatrogasci Stravično Šokantno otkriće: Vatrogasci nakon gašenja požara u torbi pronašli tijelo bebe

Braću staru tri i 10 godina spasili su građani koji su ih uspjeli uhvatiti pri skoku.

Požar u stanu u kojemu su bili buknuo je u utorak. Netko je pozvao vatrogasce, ali oni u stan nisu mogli ući, kao ni susjedi koji su pokušali pomoći.

„Čuli smo vrištanje iz stana, ali nismo mogli srušiti vrata. Pozvali smo dječake da skoče. Svi smo strahovali, ali kada su skočili strah je nestao, jedino je bilo važno da ih uhvatimo“, ispričao je student Athoumani Walid (25) koji je pri hvatanju dječaka slomio ručni zglob, piše The Independent. 

Nakon spasonosnog skoka koji je srećom dobro završio, neozljeđena braća prevezena su u bolnicu zajedno s još 17 stanara zgrade, među kojima je i četvero koji su zadobili ozljede dok su hvatali djecu.

Čestitke gradonačelnika

Gradonačelnik Grenoblea čestitao je građanima na uspješnom spašavanju i nazvao ga „tradicijom solidarnosti i uzajamne pomoći“.

Walid se nada da će nakon ovog spašavanja grad promijeniti percepciju o Villenueveu, dijelu Grenoblea koji je uglavnom naseljen migrantima.

„Obilježavaju nas kao 'osjetljivi' kvart, no pokazali smo da smo ovdje jedni za druge“, rekao je Walid.

Sličan incident dogodio se u svibnju 2018. kada je mladi migrant iz Malija spasio dijete koje je visilo s balkona. Nakon pothvata koji je obišao svijet, mladiću je francuski predsjednik Macron ponudio državljanstvo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene