Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljen telefonski poziv

"Porast će vam turizam": Tako Trump uvjerava guvernera Guama da ne brine zbog S. Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Guama Eddie Calvo na Facebooku je objavio video telefonskog razgovora s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom.

Američki predsjednik Donald Trump u telefonskom je razgovoru pokušao umiriti Guam koji će se, prema najavama Sjeverne Koreje, sredinom kolovoza naći u blizini cilja korejske rakete srednjeg dometa. Vlasti su stanovnicima izdali brošuru s uputama kako se ponašati u slučaju nuklearnog napada, a Trump obećao da otok ima podršku SAD-a te će američka vojska reagirati ako raketa padne na Guam na kojem živi oko 163.000 stanovnika.

Pročitajte i ovo Macron i Trump (Foto: AFP) Isticanje odlučnosti Dotaknuli se dviju tema: Telefonski razgovor Trumpa i Macrona Slika nije dostupna Zaprijetili i Australiji "SAD treba biti pripitomljen vatrom": S. Koreja opet prijeti Guamu, ovaj put salvom raketa

Ovako je tekao razgovor predsjednika i guvernera:

Trump: Dobro jutro, dobro jutro. Drago mi je što razgovaram s vama. Želio sam izraziti svoje poštovanje, i s vama smo 1.000 posto. Sigurni ste. S vama smo 1.000 posto i htio sam Vas nazvati i pozdraviti. Kako ste?

Calvo: Gospodine predsjedniče, kao guverner Guama, predstavljajući narod Guama, i kao američki građanin, nikada se nisam osjećao sigurnije niti pouzdanije s vama na čelu. S obzirom na sve kritike koje se događaju, od osobe koja je meta, treba nam predsjednik poput Vas. Zahvalan sam i drago mi je što ste Vi na čelu, gospodine.

Trump: Napravit ćemo odličan posao ovdje, ništa ne brinite. Trebali su me izabrati prije osam godina, nekoga s mojim tokom misli, jer tada je bilo vrijeme, ali, i iskreno, to se moglo reći i za prethodna tri predsjednika. Ali vi ćete biti zbrinuti Eddie. Moram Vam reći da ste postali veoma poznati, u cijelom se svijetu priča o Guamu i o Vama. I mislim da turizam, mogu Vam to reći, vaš turizam će porasti a da uopće niste potrošili novac. Stoga Vam sada čestitam. Izgleda odlično. Znate, gledam, toliko toga prikazuju, to je jako velika priča u vijestima i otok izgleda kao predivno mjesto.

Calvo: To je raj. Imamo popunjenost od 95 posto i nakon ovoga sigurno će biti 110 posto.

Trump: Mislim da ste upravo skočili na 110 posto. Gledajte, guverneru, samo vam želim reći da smo s vama 1.000 posto. Nemate ništa, primijetili ste da nedavno nije ništa rekao… Ne priča više toliko i vidjet ćemo kako će se sve dogoditi, ali nećete imati problem. Ovo je između mene i Vas – ali ne pričate (op.a. misli na Kim Jon-Una) tako s ljudima kakvi smo mi. Samo sam htio odati poštovanje i reći da se činite kao sjajan momak.

Calvo: Hvala Vam gospodine, ponovno. Volio bih kad bi bilo manje podjela gore. Ovo je vrijeme prijetnji SAD-u. Ne bi trebalo biti demokrata i republikanaca, svi bi se trebali ujediniti uz našeg predsjednika. Tako da, puno Vam hvala gospodine.

Trump: Imate pravo, ali nažalost živimo s veoma opstrukcijskom grupom, ali možda dođe do promjene. Bez obzira na to, naša je vojska toliko nevjerojatna i ondje nema podjela, vjerujte mi. Čvrsta smo stijena i imamo najbolje na svijetu. Zato, ostajte dobro. Razgovarat ću s Vama kad god trebate i da ponovim, (op.a Guam) izgleda kao predivno mjesto.

Calvo: Dođite ovdje i posjetite nas.

Trump: To bi se moglo dogoditi. Znate to, to bi se moglo dogoditi.

Calvo: Puno Vam hvala gospodine.

Trump: Meni to izgleda predivno.

Calvo: Bog Vas blagoslovio.

Trump: Eddie, ostajte dobro. Molim Vas pozdravite narod Guama. Prenesite im moje poštovanje i pozdrave, vidjet ćemo se, ostajte dobro i kada ste u Washingtonu, dođite me posjetiti u Bijelu kuću, ok?

Calvo: Hoću gospodine. Puno Vam hvala i Bog Vas blagoslovio.

Trump: Puno hvala Vama guverneru, ostajte dobro. Pozdrav.

Calvo: Pozdrav.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene